Lalala

Har ingenting att blogga om tjolahopp...

Nya färger

Nu har jag uppdaterat mig lite, tyckte det gamla såg så himla tråkigt ut men fantasin låg på botten i en sjö och gick inte att fiska upp igen. Typ..

Jag & Indiana Lee

Tog mig friheten att följa med till Västerstad och rida en lektion. Bjuder på två bilder. :)




Ny design

Håller på med lite nya färger och roligare bakgrund + header. Sen är jag nästan klar med en ny insperationsdesign! :)

Skånes djurpark

Besökt rövarkulan och skånes djurpark idag. Bosätter mig snart på båda ställena.. Så mysiga!








Påsklov

Denna veckan har i stort sett alla påsklov.. Älsklingen jobbar däremot och själv är man ju alltid ledig för tillfället. Tills nästa höst i alla fall! Skönt.

Har suttit ute och läst "Räcker det om jag älskar dig" i solen. Det har blåst ganska mycket så det var väl inte direkt varmt, men inte kallt heller. Det går riktigt fort för träden att bli gröna, igår var det små knoppar och idag var där små blad! HÄRLIGT!!

På kvällen stack vi och käkade pizza. Riktigt gott var det. Nu ska jag fortsätta dricka påskmust.

Sommardag!

Skriver inte så mycket, har ingen ork helt enkelt. Lägger upp en massa foton jag tagit idag. Det har varit såååå skönt väder!!








Nala


Stilmallen del3

P = Detta har jag strukit över därför att du kan ta bort det helt från stilmallen. Padding & margin står annars för placeringen.

p {
padding: 0px 0px 0px 0px;
margin: 0px 0px 0px 0px;
}



Header =
De flesta bloggar har en header. Header (huvudet typ) är bilden som är överst i designen. Alla siffror är självklart fortfarande så att ni ändrar antalet. Då får ni en exakt placering hur ni vill ha er header.


Härligt väder!

Det har inte blivit så mycket bloggande. Jag har helt enkelt haft fullt upp med annat! Men nu när jag sitter ute på verandan med datorn i knät passade det bra! Solen lyser och jag har tvättat alla våra kläder idag. Känns skönt att ha det gjort.

Det flyger fiskmåsar uppe bland molnen idag. Knäppt, för fiskmåsar håller väl till vid havet?

Vad har jag mer hunnit med? Jag har klippt Nalas huvud och ben. Kroppen tar vi med en hundtrimmer men det får min käre mor göra. Hon är bättre på det än jag!

Det var nog allt för idag. Blir lite bilder också!


Skånes djurpark

Igår gick vi på Skånes djurpark. Det var 18+ grader och RIKTIGT härligt! Tog lite bilder!









Stilmallsguiden...

... fortsätter igen på måndag. Idag har jag inte haft tid och resten av helgen har jag andra planer!

Jag


Stilmallen del2

Det som inte har någon beskrivning i koden är sådant jag inte brytt mig på att ändra när jag designat eller tagit bort helt.


Wrapper
= Wrappern är den som innehåller alltihop. Den avgör hur breda sidan och "kroppen" kan vara för att få plats bredvid varandra. Du kan ha wrappern som bakgrund runt header, side och content eller så kan du ha en bakgrund för var och en för sig (som jag har). Detta var en dålig beskrivning känner jag, men jag kan inte beskriva bättre än så.

Wrapper:after = Om du har en bakgrund på wrappern bestämmer denna ifall bakgrunden ska upprepas. Tar du bort wrapper:after kommer bakgrunden på wrappern inte att följa med när du scrollar. När du scrollar allra längst ner i din blogg avgör den också om content ska gå ända ner eller om det ska vara ett mellanrum. Vill du inte ha det mellanrummet får du helt enkelt lägga till en footer eller ta bort wrapper:after.




Tänk inte..

Tänk inte på igår, för det är förbi.
Tänk inte på imorgon, för det har inte kommit än.
Lev för idag och njut av varje minut av ditt liv.
Just idag kommer aldrig tillbaks igen.

"Såna som flyger"






Stilmallen del1

Då börjar min guide. Jag börjar alltid med stilmallen Fashion. Tycker själv att den är allra enklast att lära sig och jobba med. Så då börjar vi!


Body = Den här koden kan man förklara som bakgrunden helt enkelt. Här bestämmer du vilken färg bakgrunden ska ha, om du ska ha någon bakgrundsbild. Hur bakgrunden ska vara placerad och om den ska upprepas eller ej.

A = Dessa är länkar. I hela stilmallen finns koder för länkarna. Just denna koden tar hand om alla övriga länkar. Till exempel de som finns i inläggen.

A:hover = Denna visar hur länken ser ut när du drar musen över den. Byter färg, blir kursiv eller större o.s.v.

a {
color: #999999;
}
a:hover {color: #80FF9F;}



För att ändra eller lägga till är det mellan (), {} eller :; du ska klistra in/ta bort. I dessa inlägg kommer inte finnas några uppgifter om hur du gör texten fetstil, hur du får bakgrunden att följa med när du scrollar o.s.v. Utan endast vad allt i stilmallen betyder så att du enkelt kan ändra själv.

When you feel down

Redigerade en massa såna här bilder igår. Det vill säga lite tecknat, mörkt och beskuret. Gillar såna här bilder, de beskriver så mycket!

Dock beskriver den ingenting om mig i nuläget. Mörker och sorg snuddar inte ens vid atmosfären jag rör mig i.


Göra egen design?

Om intresse finns skulle jag kunna lägga upp vad allt i stilmallen betyder. Tar då upp lite i taget varje dag och förklarar så noga som möjligt så att ni själva kan göra egna designer. Skulle det vara en kul idé? :)

Döden

Hur kommer det kännas när någon nära dör? Kommer jag någonsin kunna känna glädjen igen efter det? Kommer jag förstå att personen gått bort? Tänk om jag får ångest över allt jag inte hunnit göra och berätta för den här personen? Vad händer när jag dör? Vart kommer jag då? Gör det ont? Gör det ont efter döden? Kommer jag bara minnas smärta? Tänk om jag blir mördad? Tänk om F dör medans vi ligger och sover? Hur kommer det vara om jag vaknar upp och han inte finns mer? Tänk om mina barn dör före mig? Kommer jag orka ta mig upp på morgonen och gå vidare efter det?

I mitt huvud finns en tornado av frågor kring just döden. Det finns ju inga svar. Kanske är det just det som gör att jag slukas upp av det hela. Det går inte att veta när det kommer ske, hur det kommer kännas och vad som händer sen. Jag är skräckslagen. Men det känns lite bättre efter att ha fått skriva ner det.

Självporträtt


DesignTRE

Ännu en insperationsdesign. Har inte sagt det innan, men klickar du på bilden nedan kommer du direkt till designen.




DesignTVÅ

Gjort ännu en insperationsdesign. Designen får alltså inte användas, utan är gjord för att ni ska få tips och idéer till era egna designer.

Är det något speciellt ni väldigt gärna vill veta hur man vill göra så klicka iväg en kommentar till mig. Jag lägger upp designtips då och då.


DesignETT

Har gjort min första insperationsdesign. Denna får alltså inte användas av någon, utan är till för att ni ska få egna idéer för era bloggdesigner. Hope you like it!



Portfolio

Klicka på bilderna för att se en större version.


Om MirraZ

Jag är en 16 årig tjej som gör bloggdesigner. Här kommer jag lägga ut vad jag gör som insperation, håller tävlingar om bloggdesigner samt ger ut designtips lite efter önskemål och vad jag själv tycker är värt att veta.

Några andra saker jag tycker är kul är photoshop och min älskade Nikon D60.

En design tar ca. 3 timmar för mig att göra med alla små justeringar och ändringar som görs utöver grunden. När jag funderat färdigt på om jag har tid och ork, samt ifall jag ska ta några kronor för mitt arbete kan det hända att jag gör designer till andra. Men som det ser ut just nu gör jag alltså inte detta.

RSS 2.0